clear

zoeken

search

Een etalage zonder winkel

12 augustus 2011

Nou vooruit, nog een woordje over de online vindbaarheid van (bibliotheek-) boeken dan: we spraken gisteren ook over de boekenwidgets die we in de toekomst op de nieuwe websites (kunnen) gaan gebruiken. Hoe dat er ongeveer uit gaat zien kun je onder meer bekijken op in de Digitale Etalages, die weliswaar al online staan, maar nog doorontwikkeld moeten worden.

Een collega van de Etalage Duurzaamheid vroeg een tijdje geleden of zij een boekbespreking van mijn hand in de etalage mocht zetten. Dat vond ik maar wat leuk, dus ik stemde toe maar vroeg haar wel een bronvermelding toe te voegen. Dat deed ze ook. Omdat ik van het bestaan van die pagina (mét permalink!) wist leek het me interessant om te kijken hoe die boekbespreking nu naar voren komt in Google.

De recensie duikt inderdaad op bij de eerste tien zoekresultaten. Het kopie in de etalage doet het zelfs nog beter dan het origineel op Mijns Inziens. De bronvermelding staat keurig onderaan de tekst. So far so good. Wat er misgaat is de koppeling met bibliotheken. Op de bewuste pagina kan ik nergens klikken op een link die mij naar de etalages leidt en als ik al de moeite neem om de de URL in de adresbalk aan te passen kom ik terecht op de homepage van Bibliotheek.nl.

Het boek staat dus wel in de etalage, maar niemand weet van wie de etalage is. Een aandachtspunt.

@

Reageer