clear

zoeken

search

#DTV: op wie doe je een beroep als je een webwinkel wilt laten bouwen?

24 augustus 2011

Kort samengevat is de vraag eigenlijk simpel: welk bedrijf(je) schakel je nu in als je een goed werkende webwinkel wil koppelen aan je website? Ik sprak daar gisteren over met een bevriende ondernemer en alhoewel er aanvankelijk meteen een paar bedrijven bij me opkwamen bleek het antwoord toch niet zo eenvoudig te zijn. Het ene bedrijf blijkt namelijk met een open source-oplossing te komen die resulteert in een website die meer onderhoud vergt dan de ondernemer kan behappen, het andere komt met een offerte waaruit je kunt opmaken dat je nog jaren vastzit aan de dienstverlening van dat bedrijf.

Er zijn ook bedrijven waarvan je niet met zekerheid kunt zeggen of ze wel zo goed zijn als ze beweren. Veel internetbureau’s beweren opeens alles te weten van AJAX en HTML 5 en voor sociale media draaien ze  hun hand uiteraard ook niet om. En een webwinkel koppelen aan iDeal, Creditcards en het voorraadsysteem? “Ach meneer, dat doen wij al jaaaaren.”

Toen ik er langer over had nagedacht kwam ik tot de conclusie dat er eigenlijk maar weinig bedrijven zijn waarvoor ik mijn hand in het vuur zou steken, binnen deze context. Daarom vraag ik me af: is er iemand die dat wel durft als rekening moet worden gehouden met:

  • betaalbaarheid
  • onafhankelijkheid
  • koppeling met de gangbare online betaalsystemen
  • koppeling met het voorraadbeheer
  • laagdrempeligheid van het systeem
  • oplevering in november (liefst)
Laat het me weten alsjeblieft. Ik help m’n makker graag, maar liever niet van de regen in de drup.
@

12 Reacties

  1. Mijn vriend doet dat soort dingen, en daarvoor gebuikt hij het systeem Magento.Ik ben natuurlijk niet geheel onpartijdig, dus ik weet niet in hoeverre ik kan bepalen of je daar iets aan hebt, maar het is het proberen waard (lijkt mij).En anders kun je altijd een andere aanbieder zoeken die met hetzelfde systeem werkt.
    Kijk anders eens op; //edwin.lwhosting.nl/blog/contact/
    Vriendelijke groet,
    Esther Niemantsverdriet

  2. @twitter-135484133:disqus Bedankt voor de tip Es! Ik neem gewoon alles mee wat ik aan tips heb gekregen, ook deze. Edwin boft, met de webcare van zijn vriendin 🙂

  3. J. Geraets schreef:

    Misschien heeft + Barry Andre tips ? > //plus.google.com/u/0/105930925314029630136/about

  4. Dank voor de tip @jognet:twitter !

  5. Beste Edwin,
    Gezien je wensen voor onafhankelijkheid, betaalbaarheid en laagdrempeligheid, zul je vrijwel zeker een open source basis moeten hebben voor je makker. MIsschien kan Petra van //www.indigowebstudio.nl/ je wel verder helpen. Ze kan je bijv. met een Magento webshop helpen. Op twitter te vinden als @indigonl:twitter

    Groet,
    @wwaardenburg:twitter

  6. @twitter-59396681:disqus Dank voor je reactie. Ik denk dat je gelijk hebt. Het bleek later ook dat voorraadbeheer NIET gekoppeld hoeft te worden. We nemen het mee in de overwegingen.

  7. Petra Blankwaard schreef:

    Wieger ; dank je voor de aanbeveling! Nu snap ik je tweet 🙂
    Edwin: ik snap je dilemma. Overigens hebben we voor voorraadkoppeling wel een oplossing als dat toch ooit zou gaan spelen. Mocht je willen sparren: contact me even.

     

  8. kattebelletje schreef:

    ik liet nog een tip achter op Facebook

  9. @openid-46155:disqus Dank je wel!

  10. @jognet:twitter  Nogmaals bedankt Joost!

  11. J. Geraets schreef:

    Graag gedaan. Ik kon / kan 't niet laten om de informatie met elkaar te verbinden… 🙂

Reageer