clear

zoeken

search

Dom

04 augustus 2011

Wat een heerlijke hoax! Tarandeep Gill deed alsof een bureau met de naam AptiQuant de intelligentie van gebruikers van browsers had onderzocht en vervolgens had geconstateerd dat gebruikers van Internet Explorer het laagste IQ hebben. Dat bericht deed het niet alleen goed in tweets en op weblogs, ook de grotere nieuwsredacties, zoals die van de NOS, namen de onderzoeksresultaten gretig over. Het bleek een grote grap. Op TNW legt Gill uit waarom hij verbaasd is dat de media er niet eerder achter kwamen dat het onderzoek nep was.

De post-feiten maatschappij op stoom. We leren niet van het verleden.
@

4 Reacties

  1. Bart Linssen schreef:

    De media gebruikte misschien wel Internet Explorer 🙂 Maar ik ben wel blij dat het niet waar is want op mijn werk gebruiken we standaard IE 🙂

  2. robert de Jong schreef:

    het was mij veels te bevestigend om waar te kunnen zijn. Zo perfect aansluitend op dat stereotyp IE gebash dat ik meteen nattigheid ging voelen. 

  3. @google-aca08ccfb75d6b3f24f44eff89c8b2d0:disqus Wat ik wel maf vond was dat er zo veel respondenten waren, 100.000 ofzo, maar ik moet bekennen dat ik het niet zo heel goed had gelezen. Het was er zo eentje die voorbij raasde in Feedly, een paar keer.

  4. @google-78eccf4d318a36be5a015c73e1fd0aaa:disqus Limburg houdt dat wel goed vol. Wel latere versie inmiddels?

Reageer