clear

zoeken

search

Crisisleningen gevisualiseerd: de 1,2 biljoen dollar van de Fed

26 augustus 2011

Zin om te duizelen? Duizel dan mee op de website van Bloomberg. Daar biedt men ons een kijkje in de keuken van de Federale Reserve van de Verenigde Staten. De Fed. leende tussen augustus 2007 en april 2010 maar liefst 1,2 biljoen dollar aan banken, om te voorkomen dat het economische kaartenhuis instortte.

De tool doet een hele aardige poging dit complexe verhaal wat overzichtelijker te maken maar het gaat mijn voorstellingsvermogen nog steeds te boven. Zouden er eigenlijk wel mensen zijn die alles overzien en begrijpen?

Gerelateerd:
Uitgelezen: als de dollar valt
The Obama Deception
Tegenlicht: California Dreaming
Mashup van de week: Volg het Oliegeld

@

4 Reacties

  1. Peter de Kock schreef:

    Ik vermoed @Edwin dat het de bedoeling is dat we het niet begrijpen. Zouden we het wel begrijpen, dan zou dit spel meteen afgelopen zijn. Begrijpen dat het niet te begrijpen is, is ook een mooi begin voor 'game over'.

  2. bluebaboon schreef:

    Jawel, die zijn er. Ik ben er toevallig 1 van…

  3. @bluebaboon:disqus Respect!

  4. @f0a49a69748032b8e865ab8fb24a654d:disqus Daar houd ik het voorlopig ook maar bij denk ik 🙂

Reageer