clear

zoeken

search

Zeeuwen op het web, deel 7: Pierre Pieterse

01 juli 2011

Ik heb een zwak voor mensen die durven te zeggen waar het op staat. Pierre Pieterse, alias HollandsGlorie, is zo’n mens. Tot een maand of acht geleden kende ik deze man, die in Vlissingen woont, alleen van een paar twittergesprekken die we voerden. Daarna ben ik zijn weblog gaan volgen. Pierre schrijft (daar) niet dagelijks, maar als hij iets schrijft is het meestal goed raak. Bijdragen als ‘Een onsje minder zelf graag‘, ‘Weg van de sociale snelweg‘ en ‘Preach what you practice!‘ zetten je aan het denken. Mij in ieder geval wel.

Een paar maanden geleden hing ik zelfs een keer meer dan een uur met Pierre aan de telefoon. Dat is opmerkelijker dan je zou denken. Ik heb namelijk een hekel aan telefoneren, omdat ik vind dat het een verstorende en opdringerige manier van communiceren is. Tijdens het gesprek met HollandsGlorie was er voor hekel echter geen centimeter ruimte. We bestookten elkaar met vragen en antwoorden, waarbij ik moet opmerken dat ik vooral vragen stelde en Pierre me voorzag van adviezen. Het was kortom, een leerzaam gesprek.

Van een ontmoeting in de analoge wereld is het nog niet gekomen. Dat heb ik wel met meer Vlissingers. Middelburg en Vlissingen zou je weliswaar bijna kunnen omschrijven als stadsgewest (alleen Souburg scheidt de steden nog van elkaar) maar om de een andere reden is het heel makkelijk om inwoners van die andere stad niet tegen het lijf te lopen. In het geval van Pierre is dat eigenlijk niet zo erg. We hebben ‘the interwebs’ tenslotte, geen centje pijn.

Terug naar Pierre. Het heeft even geduurd voordat ik opzocht wat hij nu eigenlijk doet in het dagelijks leven, maar toen ik het las was ik verbaasd. Over die achtergronden twittert Pierre namelijk niet zo veel. Een historicus met een voorliefde voor (militaire) strategie die een populair platform voor Managers en Professionals leidt: daar zit vast een mooi verhaal achter. Rijmen kan ik het niet meteen. Maar Pierre kennende (ook al is het ‘slechts’ digitaal en telefonisch) legt hij me dat nog wel een keer haarfijn uit.

Ik weet nu al dat ik er iets van op zal steken.

@

Reageer