clear

zoeken

search

Te lui om te leren fotograferen

31 juli 2011

Je vervelen terwijl je de beschikking hebt over een computer. Het schijnt mogelijk te zijn maar ik vind het nog best lastig om me te verplaatsen in mensen die dat ervaren. De computer verveelt mij eigenlijk nooit namelijk. Natuurlijk komt het wel eens voor dat ik wel eventjes geloof met al die websites en toepassingen maar dan  zijn er altijd nog die 1001 dingen die ik ooit nog wel eens zou willen leren maar nooit tijd voor vrijmaak. Een van die dingen is fotografie in combinatie met fotobewerking. Voor mijn opleiding heb ik me nog wel eens verdiept in de basis van Photoshop en in 2009 kocht ik nog heel enthousiast een kleine camera, maar daar is het bij gebleven. Het komt er gewoon niet van. Ik neem genoegen met de gein van Instagram op mijn mobieltje. Voor wat betreft bewerking neem ik genoegen met de filters die in de app verwerkt zitten. Dat is pure luiheid.

Misschien moet ik mijn luiheid maar eens gewoon onderkennen en me vervolgens verdiepen in de basisvaardigheden van fotograferen met je telefoon. Het is wellicht al genoeg om de goede tips van The Next Web ter harte te nemen. Maar zelfs dat lijkt nog teveel gevraagd. Wat is dat toch? De zesjescultuur van Balkenende?

Bovenstaande foto van Marleen maakte ik drie weken geleden in Normandië. Daar kreeg ik veel positieve reacties op. Laat ik dat dan maar een toevalstreffer noemen want het is geen plaatje waar we veel tijd voor namen. Ik stelde na het eten voor om een klein stukje te gaan wandelen in de omgeving. Na twee keer links te zijn afgeslagen waren we ervan overtuigd dat we ons aan de achterzijde van onze gîte bevonden, met alleen nog een bergje ertussen. De foto nam ik tijdens het beklimmen van dat bergje.

Hoe het precies kon weten we nog steeds niet, maar toen we door een hek moesten afwijken van de route die we oorspronkelijk in gedachten hadden, dwaalden we steeds verder af, om na anderhalf uur te constateren dat we minstens 8 kilometer van huis waren. Omdat het mobiele bereik onvoldoende was hadden we niets aan Google Maps. Pas na het vragen van de weg vonden we een 4 kilometer lange slingerroute die ons weer thuisbracht, net voor het écht donker werd. Dat is dan toch het verhaal dat deze *kuch* compositie bij mij oproept.

@

10 Reacties

 1. Astrid van Dam schreef:

  Nou ja, van die luiheid was tijdens dit wandelavontuur in ieder geval geen sprake dus… 😉

 2. Astrid van Dam schreef:

  Zeg vriend, ik heb kennelijk lang geen reacties meer geplaatst, maar wat een doolhof is dat geworden zeg! Volgens mij heb ik het goed gedaan… maar alle reacties lekker langsscrollen is er volgens mij niet meer bij. Ik loop (alweer) achter :-/

 3. Ellen Kik schreef:

  Jaja, zo is die bibliothecaresse uit Limburg ook verdwaald!
  Had anders wel heel veel gratis pr opgeleverd, dat is dan weer jammer natuurlijk, gemiste kans 🙂

 4. Astrid van Dam Hoezo een doolhof dan? De reacties staan toch gewoon onder het bericht? En je kunt reageren met accounts die je al hebt. Gisteren hoorde ik er echter ook al iemand over, dus blijkbaar is Disqus toch niet zo overzichtelijk als ik dacht :-/

 5. @google-e9c7983414342a0793ec256c8f26ca20:disqus Dat zat wel snor inderdaad 🙂

 6. @04cfec6cc484e189a461704ba51ef32d mmm, 11 dagen uit een beekje drinken in eenzaamheid vind ik een vrij hoge tol voor wat pr toch 🙂

 7. Astrid van Dam schreef:

  Nou ja, het kwam allemaal wel goed, maar helemaal duidelijk en logisch was het niet. En ik snap al die reacties die nu verschijnen onder je berichten niet meer helemaal. Daar zitten ook RT's van twitter tussen? Of reacties via twitter? Maar goed, als jíj het maar snapt!

 8. Astrid van Dam schreef:

  En ik heb voor de gezelligheid maar gelijk een profielfotootje toegevoegd 😉

 9. Ha @google-e9c7983414342a0793ec256c8f26ca20:disqus De blogreacties zijn bovenaan (direct onder de post vermeld als commentaren) en Tweets die de link bevatten (reacties) staan daaronder inderdaad. Het is even wennen, maar uiteindelijk probeert Disqus het allemaal wat meer samen te brengen. Je kunt een reactie hier ook weer meteen door laten sturen als Reply op Twitter. En: anoniem reageren kan ook nog steeds, of met je bestaande Google-acount. Dat snappen gaat steeds beter 🙂 //www.edwinmijnsbergen.nl/2011/05/disqus-experimenteren-met-reageren.html

 10. Dat is trouwens ook nog een voordeel: dat links in comments meteen aanklikbaar worden weergegeven.

Reageer