clear

zoeken

search

Over misselijke telecomproviders en gratis WiFi in Zeeland

24 juli 2011

Over een paar maanden loopt mijn contract met T-Mobile af. Omdat ik niet tevreden ben over de dekking van dat bedrijf (en ik ben niet de enige) was ik van plan om weer terug te gaan naar Vodafone, mijn oude provider. Maar wat doen die jokers? In een tijd dat het gebruik van mobiel internet explodeert, verhogen zij, net als KPN, de tarieven en verbieden ze het gebruik van toepassingen als WhatsApp. Je zou er de indruk van krijgen dat er prijsafspraken worden gemaakt. Nu de telecombedrijven merken dat steeds meer mensen telefonie en SMS als achterhaald beschouwen, gaan ze nieuwe communicatiekanalen uitmelken. Moet je straks dan ook een toeslag betalen voor Twitter of Google Plus? Voor Facebook en mail?

Toen ik het nieuws over KPN en Vodafone las dacht ik eerlijk gezegd dat T-Mobile ook zou volgen, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Het zou me verbazen als het bedrijf daarin volhardt, maar als ze dat doen blijf ik hen trouw. Ik koester de iPhone namelijk als computer met internettoegang. Bellen kan me gestolen worden.

Hoe vervelend het is als mobiel internet wordt afgeknepen merkte ik wel tijdens de vakantie in Normandië. Op zich was ik blij met de Travel and Surf-aanbieding van T-Mobile (een week ‘onbeperkte’ internettoegang voor 7,50 Euro) maar mijn mobiele dataverbruik is nogal gestegen, ten opzichte van vorig jaar. Ik zat al vrij snel aan de 100 Mb dataverkeer, met als gevolg dat de verbinding via het oude EDGE-netwerk nog trager werd dan hij al was. Op zulke momenten besef je goed wat de toegevoegde waarde is van gratis WiFi.

Ik hoop dat de ontwikkelingen bij de providers lokale en regionale overheden ook zullen doen inzien dat de toegevoegde waarde van gratis draadloos internet in de provincie steeds groter wordt.  Een paar jaar geleden lag er een plan om heel Zeeland te voorzien van gratis draadloos internet, maar dat plan werd helaas nooit uitgevoerd. Wat dat betreft vind ik het bemoedigend dat de gemeente Veere sinds kort gratis WiFi aanbiedt in 6 Walcherse kustplaatsen. Dat doet je hopen dat steden als Middelburg en Vlissingen snel zullen volgen. En waarom ook niet? Ik geloof dat Veere niet veel meer dan 25.000 euro hoefde te investeren. Dat bedrag valt vast nog wel uit een of ander bouwputfonds te pompen, of uit een kunstdepot ofzo.

Free Wifi Zeeland? Yes we can!

Gerelateerd:
Eindrapport Draadloos Open Zeeland: WiFi in heel Zeeland is mogelijk
Mijn stamhut is overstag gegaan
WiMAX, de opvolger van WIFI

@

9 Reacties

 1. @google-72b2e1683213ce288e63579be848fda7:disqus Super! Vraag me nu af hoeveel gemeenten dit al doen….

 2. Annemarijs schreef:

  Sowieso ben je toch een stuk goedkoper uit als je twee-jarig contract is afgelopen? Ik ben wegens de heel slechte ontvangst van T-mobile al overgestapt naar KPN, waarmee ik altijd een goede verbinding heb gehad. Achteraf gezien was Vodafone waarschijnlijk beter geweest. Beide providers laten tethering toe en dus kun je nog redelijk goedkoop internetten als er ergens geen wifi is of een dual simkaart aanschaffen als je voor het internetten ook nog een iPad gebruikt.

 3. @f1ff9faf35ca79f5871fb248be1b02d9 dat is wel zo, maar ik ga dan ongetwijfeld weer voor een nieuwer toestel, met nieuw abonnement. Tegen die tijd zal ik alles eens goed gaan vergelijken. Goed bereik is ook veel waard, maar als ik vervolgens veel meer moet gaan betalen voor mijn favoriete activiteiten…
  Dank voor je reactie.

 4. JoGnet schreef:

  – 5 keer goedkoper dan KPN en Vodafone : //webwereld.nl/de-vijf/107390/5-keer-goedkoper-dan-kpn-en-vodafone.html

 5. @e0f522ae214378ab69fd2ce2e4efa59d thanks Joost!

 6. Remco van Schijndel schreef:

  hey EDGE in Luxemburg (op laptop via mobiel tethering) is sneller dan 3G in Nederland ooit. geeft je te denken…….

 7. @google-1c1654d8f43f846d1686678ce0bc5cad:disqus Dat geeft zeker te denken! In Frankrijk was EDGE inderdaad af en toe ook snel, en 3G niet altijd, maar ik wist op een gegeven moment niet of ik nu werd afgeknepen door T-Mobile (omdat ik door de 100 Mb zat) of dat het aan de provider daar lag. Maar goed om te weten. Zal alles te maken hebben met het gebruik van de bandbreedte waarschijnlijk?

 8. J. Geraets schreef:

  Twee aanvulling, gerelateerd…

  Zeeland lokt toeristen met gratis internet en
  Rotterdam Draadloos.

Reageer