clear

zoeken

search

Gutenberg.org bestaat 40 jaar

05 juli 2011

Wist je dat het eerste eboek 40 jaar geleden online werd gezet door de goede mensen van Gutenberg.org? Oprichter Michael Hart blikt terug en stelt:

Today…one hundred thousand titles available at PG, and 2.1 million available at The World Public Library, and 2.9 million at The Internet Archive, 1.6 million at Wattpad. That’s 6.7 million just off the top of my head and without adding in all of the Google eBooks, which is hard to do as Google doesn’t have an index for counting eBooks.

In dit tijdperk van overvloed schrikken we niet meer zo snel van een miljoentje meer of minder, maar welbeschouwd zijn dit toch indrukwekkende hoeveelheden. Deze maand kun je ze allemaal downloaden als je wilt, via World eBook Fair. De geschiedenis van Gutenberg in vogelvlucht wordt aangeboden als PDF.

Reageer