clear

zoeken

search

Dienstmededeling: tijdelijk gedeeltelijke feeds voor Mijns Inziens

24 juli 2011

Een mededeling voor de (RSS-)abonnees van Mijns Inziens: ik heb de feeds tijdelijk op ‘gedeeltelijk’ moeten zetten omdat ik na een reactie van Annemarie van Essen ontdekte dat er een paar sites zijn die alle teksten die ik schrijf volledig overnemen. Je hoeft alleen maar op de titel van een post te zoeken om die websites te vinden.

Nu is het zo dat mijn teksten mogen worden overgenomen, maar dan is een bronvermelding wel gewenst. De site marcomnieuws.nl vermeldt in ieder geval nog ‘lees verder op Mijns Inziens’ (terwijl er verder niets meer te lezen valt) maar de grappenmakers achter dagwaarde-auto.com vermelden helemaal niets. Die jatten glashard, en zijn via de mail ook niet bereikbaar.

Dit jatwerk valt onder de noemer ‘Duplicate Content’. Daar houdt Google niet van. Om nu te voorkomen dat ik straks zelf de Sjaak ben, en een ‘penalty’ krijg van de Grote G, heb ik deze dieven dus maar meteen verklikt bij Google. Ik heb dit gelazer vier jaar terug ook al eens bij de hand gehad, moet je weten. Dat verhaal kreeg toen nog een hele lange staart…

@

Afbeelding: Booklover

4 Reacties

  1. Reinderdina schreef:

    Je heb helemaal gelijk

  2. @56adeeffaae550b87e2f78e823a6280e Tsja, ik doe het niet graag (heb zelf ook een hekel een gedeeltelijke feeds, zeker als ik Feedly of de Reader mobiel raadpleeg) maar het moet maar even. Hoop dat Google er snel iets aan doet.

  3. Michael Minneboo schreef:

    Wat een rare site ook om je content over te nemen: dagwaarde-auto.com. En wat een nare gasten dat ze zo je content jatten. Bah.

  4. Ik heb in 2007 een keer geblogd over Zomoto, een site waarmee je de waarde van je auto kunt bepalen. Om de een of andere reden stond ik daarmee lang in de top van allerlei zoekopdrachten rondom dat thema. Ik denk dat het daar uit voort is gekomen. Inmiddels is het bericht weggezakt, maar de naweeën doen zich blijkbaar toch nog een beetje voelen. Ergens best grappig, ware het niet dat…

Reageer