clear

zoeken

search

Zeeuwen op het web, deel 6: Imkerij Poppendamme

21 juni 2011

In deel 6 van de reeks ‘Zeeuwen op het web’ alweer geen persoon. Deze keer wil ik graag Imkerij Poppendamme in het zonnetje zetten. De imkerij is al jaren een prachtige oase van rust binnen het toch al zo rustgevende Walcherse landschap en is in die periode met veel liefde en hard werken uitgegroeid tot een boerderij waar je niet alleen alles over bijen en honingproducten leert, maar waar je ook kunt genieten van een mooie buitentuin, waar je je kinderen kunt laten spelen, en waar je kunt zien hoe je door middel van een ingenieus systeem van zonnecollectoren en aanverwante technologie iedere maand geld van de energiemaatschappij terug kunt krijgen.

Even was er sprake van dat Poppendamme niet zou blijven voortbestaan, maar inmiddels hebben de nazaten van oprichter Piet zich over de imkerij ontfermd. Die nazaten ken ik erg goed. Met de oudste van de twee heb ik regelmatig gezonde discusssies over de wereld van de Zeeuwse natuur vs de wereld van technologie, instortende privacy en vervlakking. Hij vindt het web reuze interessant maar is tegelijkertijd meer dan op zijn hoede. Desondanks wil hij een beetje promotie via het web best een kans geven. Een andere makker heeft daarom een nieuwe website gemaakt en ik heb Poppendamme geholpen met het opzetten van een Twitteracccount.

De fiets- en wandelminnende Duitse toerist bereik je daar niet direct mee, maar het is een begin. Het blijkt dat er veel bijen- en natuurliefhebbers op het web zijn te vinden, waar je m.i. prima een band mee kunt opbouwen.
Als je dat een beetje tijd geeft komt dat je bekendheid buiten Zeeland ook ten goede.

Dat voor wat betreft de digitale kant. Het is natuurlijk het allermooist als je de imkerij gewoon eens bezoekt. Liefst per fiets, maar als het echt niet anders kan zijn auto’s ook welkom. Als het dan maar een bijzondere is…

@

Foto’s: Lentefeest Poppendamme

4 Reacties

  1. Purist Pur Sang schreef:

    Goed blog en leuke kar! Een BMW Isetta 300 uit 1962 om precies te zijn

  2. Marco schreef:

    Wist U dat Imkerij Poppendamme een verkooppunt heeft in Middelburg! Bij restaurant Mes & Vork vindt U een kleine greep uit het assortiment.

  3. Haha, scherp, Purist 🙂

Reageer