clear

zoeken

search

Onavo: de app die je mobiele dataverbruik doet krimpen

29 juni 2011

Het verhaal is nog niet uitgekristalliseerd, maar reken er maar op dat de bundels voor onbeperkt mobiel internet gaan verdwijnen. Telecomproviders zien dat de gebruikers SMS en bellen links laten liggen omdat ze via Twitter, WhatsApp en Skype (vrijwel) gratis kunnen commiceren. Daar verzinnen die providers uiteraard een list op.

Nu weet ik niet precies hoe groot mijn dataverbruik momenteel is (vorig jaar rond deze tijd zat ik op circa 500 Mb per maand, en dat viel me reuze mee) maar ik houd er in mijn achterhoofd toch rekening mee dat ook ik straks meer zal moeten gaan betalen.

Ook daarom is mijn interesse voor de app Onavo, waar Mashable over schrijft, gewekt. Onavo claimt dat het je dataverkeer kan comprimeren (verkleinen/doen krimpen, zoals MP3 de omvang van een audiobestand verkleint), zonder verlies van gegevens. Dat roept om een verkenning. Ik heb de gratis app geïnstalleerd en zal na de zomer verslag uitbrengen. Het concept is hoe dan ook interessant.

@

2 Reacties

  1. Dave schreef:

    Netneutraliteit opgenomen in de nieuwe telecomwet:
    //nos.nl/video/247050-kamer-steunt-netneutraliteit.html
    Staat de providers natuurlijk wel vrij om de datatarieven te verhogen…

  2. Dank Dave. Dat is in ieder geval een stap, maar ik vrees dat de providers wel met een list komen. Als het gaat om geld….

Reageer