clear

zoeken

search

Meer dan 1000 bibliotheken lenen nu eboeken uit via Open Library

26 juni 2011

Ik heb zojuist een mail gestuurd naar Archive.org, omdat ik nu wel eens wil weten wat de voorwaarden en kosten zijn voor deelname aan het leenplatform voor eboeken van hun Open Library (zie de posting van februari). Nu ik lees dat er inmiddels meer dan 1000 bibliotheken participeren in dit project, maar tevens zie dat er geen enkele Nederlandse bibliotheek bij zit, vind ik dat de tijd daar rijp voor is. Ik krijg namelijk het gevoel dat hier open kansen liggen die simpelweg niet benut worden.

Ondertussen kondigt Overdrive eveneens allerlei wijzigingen aan, en is in Nederland de eerste grote uitgever ook in beweging gekomen: Yindo heeft de primeur.

@

Op de foto de nieuwe filmscanner van Archive.org. Een soort moderne retro.

Reageer