clear

zoeken

search

iCensuur voor iPhones?

04 juni 2011

Zoeken in patenten, doe jij dat wel eens voor je lol? Ik niet, en dat terwijl er toch veel interessante informatie uit valt te destilleren. Neem nu dit patent uit 2009, van Apple. Ik ben al klaar met lezen als ik het einde van de titel heb bereikt, maar Cryptogon nam de moeite verder te lezen. De samenvatting kan ik nog net hebben:

In some embodiments, infrared data can be received and an electronic device can modify a device operation based on the infrared data. For example, an electronic device can disable a function of the device based on received infrared data. In some embodiments, a transmitter can be located in areas where capturing pictures and videos is prohibited (e.g., a concert or a classified facility) and the transmitters can generate infrared signals with encoded data that includes commands temporarily disabling recording functions. Accordingly, devices near the transmitter may be able to detect images to receive the infrared signals and the commands encoded in the signal but those devices may be unable to capture pictures or videos because of the commands.

Het is helemaal niet gezegd dat Apple deze technologie zal gaan gebruiken, maar stel je toch eens voor dat zo’n bedrijf dealtjes sluit met overheden. Als de pliesie dan vindt dat er niet teruggefilmd mag worden houdt het ook gewoon op, met één druk op de knop.

@

Reageer