clear

zoeken

search

Google What Do You Love

28 juni 2011

Google heeft veel verschillende diensten en producten. De meeste daarvan mogen zich nog steeds verheugen in een toenemende populariteit. Toch zijn er ook nog heel veel mensen (vraag maar eens een beetje rond in je directe omgeving) die geen flauw benul hebben van de mogelijkheden. Zij maken alleen gebruik van de basisfunctionaliteiten die Google biedt. Dat is één van de redenen waarom het bedrijf al jaren experimenteert met het integreren van diensten als Nieuws, Afbeeldingen en Real-Time, in de reguliere zoekresultaten.

Op Engadget lees ik zojuist dat Google nu ook een zoekportaal heeft gelanceerd met de naam What Do You Love (WDYL). Dat zoekportaal doet feitelijk hetzelfde als de normale zoekmachine. Het belangrijkste verschil is dat de zoekresultaten hier visueel gepresenteerd worden.

Ik moet toegeven dat het er mooi uitziet, maar ik denk niet dat ik er zelf veel gebruik van zal maken. Voor mensen die niet bekend zijn met al die andere diensten van Google zou dit echter best eens een steuntje in de rug kunnen zijn. Om erachter te komen of dat inderdaad zo is zou je WDYL eens kunnen gebruiken in een cursus mediawijsheid (om maar eens iets te noemen).

Twitter zit ook niet stil. Dat bedrijf heeft een website opgezet voor journalisten die nog niet goed weten wat ze zoal met dat platform kunnen. Ook Twitter for Newsrooms zou geschikt kunnen zijn voor cursisten (als ze geen moeite met Engels hebben dan toch).

Gerelateerd:
Features, not products: Google vreest verdwalen gebruikers maar blijft dienstenpakket uitbreiden
De nieuwe interface van Google
Als je eigendom bent van Google…

@

Reageer