clear

zoeken

search

De informatiebehoefte van lokale gemeenschappen

13 juni 2011

Dat we omkomen in nieuws en informatie weten we nu wel. Het gekke is echter dat juist daarom die informatie korter en sneller wordt en belangrijker nog: eenvormiger. Als je veel nieuwsbronnen volgt begrijp je meteen waar ik op doel: zeker de helft van de koppen zie je terugkomen op bij al die bronnen. Iedereen wil scoren, iedereen wil volledig zijn. Dat gaat ten koste van kwaliteit.

Ars Technica gaat in Has the Internet “hamsterized” journalism? in op dit fenomeen en verwijst naar het rapport The Information Needs of Communities (PDF). De conclusie: er ligt een enorm informatiegat open, op lokaal en regionaal niveau. Nu zou je kunnen opperen dat er in dat opzicht vooral een taak is weggelegd voor de journalistiek. Als je dat doet zal ik zeggen dat je gelijk hebt, maar dat ik tegelijkertijd vind dat culturele organisaties hier ook een belangrijke rol  in kunnen vervullen. Daar blijf ik bij.

Denken in mogelijkheden. Toch nog steeds beter dan mekken over beperkingen.

@

Reageer