clear

zoeken

search

De herkenbaarheid van het merk zal sterk afnemen…

11 juni 2011

Je weet waarschijnlijk dat de Nederlandse bibliotheken net een beetje op weg zijn met het gezamenlijke merkbeeld. Krab je dan ook niet aan je achterhoofd als je de belangrijkste conclusie van het vervolgonderzoek gemeentelijke bezuinigingen van SIOB leest?

Het onderzoek concludeert dat het er op lijkt dat de bezuinigingen leiden tot meerdere en verschillende verschijningsvormen van de bibliotheek. Sommige bibliotheken keren terug naar de kernfunctie ‘lezen en leesbevordering’. De ingezette verbreding van de kernfuncties zoals kennis en informatie, ontwikkeling en educatie, kunst en cultuur, ontmoeting en debat’ gaat daarmee teniet. Een andere groep legt zich toe op de educatie en mediaontwikkeling en zet in op digitale media. Leesbevordering wordt hier verbreed naar mediawijsheid. Zo ontstaan er in een bibliotheeklandschap dat sterk uitdunt zeer verschillende verschijningsvormen van ‘de bibliotheek’. De inhoudelijke invulling van die bibliotheken zal vooral afhankelijk zijn  van lokale keuzes en de beschikbare financiële middelen. De herkenbaarheid van het ‘merk’ bibliotheek zal sterk afnemen. Landelijke kwaliteitsbewaking aan de hand van gezamenlijk vastgestelde certificeringsnormen zal steeds moeilijker worden.

Dat je het maar weet…

@

6 Reacties

 1. Zoiets was me al opgevallen 🙁
  Low service heet het dan.

 2. Ik welke zin dan Cis?

 3. Cis Mercy schreef:

  Met ingang van 1 juli zul je 's morgens tevergeefs zoeken naar een inlichtingenmedewerker.
  Wist je dat niet?

  By the way: hoe kan ik weer gewoon reageren als De Wereld van Sofie??

 4. Neeee, je gaat toch niet vertellen dat je weg moet he? Ik hoorde tijdens die plenaire wel iets waaien over tijdelijke uren enzo, maar geen idee van de invulling. Pfff. Hou je dan helemaal geen uren meer over, of hoe moet ik dat zien?

  Je kunt met Diquss op verschillende manieren inloggen, volgens mij ook met een Google Account. Als je daar de naam Wereld van Sofie ingeeft zie je die hier ook terug. Maar misschien gebruik je die naam alleen als account bij Blogger?

 5. Cis Mercy schreef:

  Ja, die tijdelijke uren ben ik wel kwijt, de rest gelukkig (nog) niet. In de bibliotheek GS werkt er tot 13.00 uur maar 1 persoon die voornamelijk toezicht houdt; de low service dus.

 6. Ah, nu snap ik wat je bedoelt. Maar hopen dat er gauw elders weer wat extra uren beschikbaar komen dan…

Reageer