clear

zoeken

search

#Bierblio 2011, in de Jopenkerk in Haarlem

25 juni 2011

Het is een publiek geheim dat ik niet dol ben op congressen, vergaderingen en massabijeenkomsten. Dat verandert als de thematiek mij erg aanspreekt, of als het kleinschalig en gezellig wordt. Zo was ik bijvoorbeeld wel te porren voor de eerste UgameUlearn-conferentie en bezocht ik het geweldige Picnic Festival zelfs twee keer. Voor Happe.nings en Meet.Nings ging ik ook graag op reis: daar kom je nog eens toe aan een gesprek tenminste, en je kunt er lekker onderuit, nog net niet met de voeten op tafel, bomen over zaken waar je in de privésfeer maar beter niet over kunt beginnen (vanwege volkomen oninteressant voor de vrienden- en kennissenkring).

Gisteren reisde ik ook weer met plezier af. Naar Haarlem deze keer. Na een geslaagde decemberesessie in het Utrechtse café Olivier, leek het ons wel aardig om nu eens te bibliobomen in de Jopenkerk. Dat pakte goed uit. Ondanks het feit dat de zaak alleen bier schonk (geen pils) en ik dientengevolge de hele dag met een verbitterde grimas op den lipjes zat, hadden we er wederom geen enkele moeite mee om acht uur lang te vergaderen dat het een lust was. Een rijtje tweets geeft een indruk van de dag, een selectie uit die tweets is te vinden op Storyful.

Leerzaam, nat en grappig, zonder aanziens des persoons of des organisaties. Ook dat is bibliotheekwerk.

@

5 Reacties

  1. Lukas Koster schreef:

    Je moet effe je storyful link aanpassen: "dashboard" weghalen 😉

  2. @16f72dc06f42e359b996ad19bcd5f346:disqus Dank je Lukas, dat is een slordige. Inmiddels aangepast!

  3. Gerard Bierens schreef:

    Een biertje of een pilsje, is dat niet hetzelfde dan?

  4. Lukas Koster schreef:

    Nee natuurlijk niet 😉 Pils is één van de vele soorten bier. //nl.wikipedia.org/wiki/Pils //nl.wikipedia.org/wiki/Bier

  5. @35dadb7baebb989e735416b3bf704de6:disqus Ha Gerard! In het taalgebruik wel, maar de echte bierliefhebbers denken er anders over //nl.wikipedia.org/wiki/Pils. Pils is eigenlijk een biersoort, als ik het goed begrijp. Wat ik dus regelmatig naar binnen tik in de stamhut telt eigenlijk niet 😛

Reageer