clear

zoeken

search

Bibliotheken op Wikipedia en wiki’s: een pleidooi

15 juni 2011

Bibliotheken hebben het nu al jaren over het bevorderen van mediawijsheid, over gebruikersparticipatie en user generated content en over het verzamelen en vertellen van verhalen. De sector hoopt vurig op online zichtbaarheid en relevantie. Toch zie je vaak nog een afwachtende houding: men gokt er dan op dat aansluiting op de landelijke infrastructuur voorlopig wel genoeg is. Dat is het echter niet. Dat is slechts een basis. Besef daarom dat de verhalen er al zijn, en de technologie ook. Feitelijk ligt het allemaal voor het oprapen, tegen zeer geringe kosten. Pilots geven een richting aan, bibliotheken vullen zelf in. Er zijn eigenlijk geen excuses meer.

Dit artikel verscheen ook in Digitale Bibliotheek 5, 2011


@

Reageer