clear

zoeken

search

App van de week: ABN Amro Mobiel Bankieren

28 juni 2011

Kijk, soms wordt ome Ed dus heel blij van berichten. Zo ook van het bericht op iPhone Club dat meldt dat ABN Amro nu eindelijk een app voor de iPhone heeft ontwikkeld waarmee je niet alleen je saldi kunt checken, maar ook betalingen en overboekingen kunt doen, vanaf meerdere rekeningen.

Ik heb de app uiteraard meteen geïnstalleerd en verkend: het ziet er allemaal prima uit en het navigeert uitstekend. Ook op het gebied van veiligheid heb ik indruk dat het wel goed zit. Het blijft natuurlijk tricky, als je je telefoon verliest (ondanks de app Zoek mijn iPhone), maar ABN heeft daar wel rekening mee gehouden. Ik citeer iPhone Club:

Als je op de internet bankieren-website een aantal rekeningnummers en namen in je adresboek hebt opgeslagen kun je deze ook in de applicatie gebruiken. Daarnaast kun je de applicatie ook personaliseren, door foto’s en namen toe te voegen aan rekeningen. Gebruik je ook de ABN Amro Saldo-applicatie, dan zal de registratie-methode je bekend zijn: door middel van de e-dentifier koppel je je rekeningen aan de applicatie (ook als deze al gekoppeld zijn aan de Saldo-applicatie). Daarna kies je een een wachtwoord voor de applicatie. Hier heeft de bank een verbetering doorgevoerd, door nu 5 cijfers toe te staan voor het codeslot, maar het lijkt erop dat het nog niet mogelijk is om deze alfanumeriek (met cijfers en letters) te maken

Ik zeg alleen nog: “kom maar op, met die NFC!”

@

Reageer