clear

zoeken

search

Schakelen tussen verschillende Gmail-accounts zonder in te loggen

04 mei 2011

Sinds een half jaar maakte ik naar alle tevredenheid gebruik van een Google Chrome-extensie die het eenvoudig schakelen tussen meerdere Gmail-accounts mogelijk maakte: Account Switcher. Sinds vorige week is Google echter aan het experimenteren met de presentatie en navigatie van Google accounts (let maar eens op de knopjes rechtsboven in je scherm, als je bent ingelogd) en werkt die extensie niet meer.

Mijn teleurstelling was gelukkig van korte duur. Eergisteren ontdekte ik in de instellingen van Gmail dat je andere mensen met een Gmail-account ook kunt machtigen voor je inbox. Er staat zelfs een speciale instructie in het helpmenu van Gmail:

  • Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek, selecteer Gmail-instellingen en selecteer het tabblad Accounts.
  • Klik onder ‘Toegang verlenen tot je account’ op de link Een ander account toevoegen.
  • Geef het e-mailadres op van de persoon die je toegang wilt geven tot je account en klik op Volgende stap.
  • Een bevestigingsbericht wordt weergegeven. Klik op E-mail verzenden om toegang te verlenen als je zeker bent van je besluit.
  • De gemachtigde ontvangt een verificatie-e-mail, waarin wordt uitgelegd dat je hem of haar toegang hebt verleend.
  • Nadat de gemachtigde het verzoek heeft bevestigd, kan het maximaal 30 minuten duren voordat het verificatieproces is voltooid. Als je wilt zien of de gemachtigde de toegang tot je account heeft bevestigd, ga je naar het tabblad Accounts in Instellingen.
De ‘truc’ is nu uiteraard om jezelf te machtigen. Vanwege mijn ontevredenheid over andere mailsystemen Ên vanwege mijn tevredenheid over Gmail heb ik inmiddels vijf accounts bij Google. Dan is dit dus een verrekt handige optie. Als gastgebruiker heb ik niet alle rechten van de oorspronkelijke beheerder, maar dat is meestal ook niet nodig. Ik ben dus blij met deze ‘ontdekking’.
@

5 Reacties

  1. tiroka schreef:

    Kijk, dit is nou handige informatie, daar heb ik wat aan! Dank je wel!

  2. Dymphie schreef:

    Dit is heel handig!. ik had t al via Labs en Multiple accounts geprobeerd, maar dan krijg je alleen een zoekactie in je eigen bestand.
    Deze optie maakt gebruik van dezelfde 'panels' als die multiple accounts van google zelf 😉 .

  3. Dymphie schreef:

    … bij nader inzien toch niet: via de rechterbovenhoek haal je de accounts naar beneden.
    Die panels is echt wat anders: jammer , zou handig zijn als je ze zo in beeld kreeg 😉 . Maar ja, niet in en uit hoeven loggen scheelt alweer wat.

  4. Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met die panels Dymphie, maar ben blij dat het toch nog wat scheelt 🙂

Reageer