clear

zoeken

search

Prey: een spannend Twitterverhaal over het traceren van een gestolen laptop

14 mei 2011

Over het mooie tooltje Storify hebben we het al eens gehad. Over de beveiligingsapplicatie ‘Zoek mijn iPhone’ ook. Prey is echter nog niet aan de orde geweest. Waarom niet? Omdat ik er nog nooit van had gehoord. Nu wel, en hoe:

Prey is open source software waarmee je je laptop of een ander apparaat kunt terugvinden als die is gestolen. Dat laatste overkwam de Canadese auteur Sean Power gisteren. Ene Paolo Votano stal zijn laptop zonder te beseffen dat Power al zijn handelingen kon volgen met behulp van Prey. Power zat zelf 800 kilometer verderop maar door zijn observaties doorlopend te twitteren kreeg hij al snel hulp ter plaatse. Brandon Ballenger legde het adembenemende Twitterverhaal vast in Storify.

Het verhaal is zulke goede pr voor Prey dat je het gevoel krijgt dat dit hele verhaal in scene is gezet. Als dat inderdaad zo is, is het wel heel goed gedaan. Ik geef het verhaal voorlopig nog even het voordeel van de twijfel. Ik heb Prey inmiddels wel gedownload. Ben ik er ook mooi ingetuind.

@

Reageer