clear

zoeken

search

PostPost: zoeken in de tweets van je netwerk

01 mei 2011

Dat de vluchtigheid van informatie groot is op Twitter weten we allemaal. Er komen gelukkig steeds meer hulpmiddelen om gericht te kunnen zoeken naar specifieke tweets van mensen die jij volgt. Met Twitter Search kom je vaak ook wel een eind, maar als de trefwoorden algemeen zijn krijg je ook veel treffers waar je niet op zit te wachten. Een zoekmachine als Topsy biedt al meer mogelijkheden, maar vereist soms nogal wat kunstgrepen, om de gewenste informatie boven water te krijgen.

Er is dus nog genoeg reden om nieuwe zoekmachines uit te proberen. PostPost bijvoorbeeld. Die zoekmachine doorzoekt de recente tweets van jou en 200 van de mensen die je volgt. Op basis van welke criteria is niet duidelijk, maar als je aan de slag gaat merk je al snel dat de zoekresultaten meerwaarde bieden. In mijn geval kan er gezocht worden binnen zo’n 300.000 tweets. Een aardig extraatje is de mogelijkheid om te zoeken naar tweets die foto’s of links bevatten. Niet volledig dus, dat PostPost, maar het is wel een stap in de goede richting…en daarmee een interessante aanvulling op de mogelijkheden van Twitter zelf en op die van Twitterclients als Tweetdeck.

Over Twitterclients gesproken: na twee weken twijfelen ben ik van de week dan toch overgestapt op ‘de sexy app’ Tweetbot. Het was Raymond Snijders die me het laatste zetje gaf. Raymond had gelijk. De app is de 1,59 euro meer dan waard!

Gerelateerd:
Blom over het volgen van veel mensen op Twitter
Twitter voor gevorderden
Irritante tweets onderdrukken met Proxlet
Lastig: zoeken naar oude twittergesprekken

@

Reageer