clear

zoeken

search

Papyrs: een intranet in 10 minuten

14 mei 2011

Na het lezen van Papyrs makes Intranets and Wikis cool again [Invites] klikte ik meteen door naar de website van Papyrs. Ik ben namelijk dol op websites die je kunt bouwen en vullen zonder enige voorkennis. Dat was ooit een reden om met Ning aan de slag te gaan, of met de Wiki’s van PBWorks. Dat soort platformen zijn uitstekende alternatieven voor de platformen en Content Management Systemen die bij veel organisaties in gebruik zijn. Die zijn niet zelden volkomen ruk. En je weet: anno 2011 laat de moderne medewerker zich niet langer hinderen door ruk. De moderne medewerker omzeilt en maakt gebruik van al die mooie, vaak gratis tools die op het web zijn te vinden. Dat is immers ‘zijn nieuwe normaal’.

Voor wat betreft de uitnodiging van TNW voor Papyrs had ik pech: ik kwam te laat. Ik registreerde mijn mailadres dus maar zelf op de website en ging er vanuit dat het nog wel even zou duren voordat ik een uitnodiging zou ontvangen. Daar bleek ik me in vergist te hebben. De uitnodiging plofte gisteren op de mailmat, waardoor ik het platform vandaag zelf al kon uitproberen.

Mijn eerste indruk is positief. Het vullen van een -al dan niet besloten- webpagina wordt inderdaad een peulenschil door de techniek van ‘slepen en laten vallen’ (drag and drop). Je pakt de elementen die je wilt toevoegen eenvoudigweg ‘bij de kladden’, je laat ze los op de gewenste plaats en je vult ze tenslotte met content naar keuze. Niks geen geklooi met codes, opmaak en uitlijning: het is een kwestie van intuïtief schuiven met de puzzelstukjes. Papyrs legt de lat voor de gebruik nog lager…en voor al die dure ontwikkelaars van informatiesystemen nog hoger: als zij rukheid willen ontstijgen doen ze er goed aan een voorbeeld te nemen aan team Stunf.

Op FrankWatching vind je een interview met Wim Cools van Stunf.

@

Reageer