clear

zoeken

search

Museum aan de Stroom: menselijke gidsen besturen met je computer

29 mei 2011

Over Museum aan de Stroom had ik wel al iets gelezen, maar dat je gedurende drie weken vanaf thuis levende gidsen kunt aansturen, dat was me geheel ontgaan. ZDNet schrijft:

Online bezoekers van het nieuwe Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen kunnen vanuit het buitenland een echte gids per video aansturen. Zo kunnen ze een digitaal bezoek brengen aan het museum. Gebruikers kunnen op de homepage kiezen uit vijf live gidsen die op verschillende verdiepingen van het MAS staan. Vanachter je computer kun je een van hen individueel door het museum sturen. Je geeft de richting aan met de pijltjestoetsen van je toetsenbord. De gids hoort de commando’s door een hoofdtelefoon en stapt met een camera door het museum. Op je computer zie je het videobeeld dat de gids voor je filmt.

Het concept doet me weliswaar een beetje denken aan de oude gimmick Subservient Chicken, maar dit is toch andere koek. Het is innovatief en origineel en alleen daarom al goed om tegen te komen, in de culturele hoek.

Ik heb overigens nog geen gebruik kunnen maken van deze dienst. ‘s Nachts worden er geen rondleidingen verzorgd. Nou vraag ik je!

@

Attendering TNW

Reageer