clear

zoeken

search

The Musalman, de laatste handgeschreven krant ter wereld?

29 mei 2011

Leve de wereld van contrasten. Kort nadat ik een boeiend artikel op Giga OM (attendering: Sander Duivestein) had gelezen over het gebruik van sociale media door journalisten van de New York Times, viel mijn oog elders op de kop The Musalman-Preservation of a Dream [Indian Public Diplomacy]. ‘Het conserveren van dromen’ vond ik interessant genoeg klinken om door te klikken. Dat bracht me bij bovenstaande video.

De video vertelt het verhaal van de handgeschreven (!) krant The Musalman en laat zien met hoeveel liefde deze mensen werken aan een traditie, en die traditie ook graag in ere willen houden. Warm en sympathiek: een prachtige tegenhanger voor het verhaal over de New York Times.

Over de NYT en de rol van internet is overigens ook net een documentaire gemaakt die ik graag wil gaan zien: Page One, inside the New York Times. Leve de wereld van contrasten.

@

Reageer