clear

zoeken

search

Lunatic News: een mooi informatiekanaal voor supporters

11 mei 2011

Over mijn relatie met voetbal heb ik al eens geschreven. Ik ben vooral teletekstsupporter, voetbalde zelf kortstondig en slecht en voor wat betreft stadionbezoek kom ik niet verder dan de afscheidswedstrijd van Willem van Hanegem in 1983 en het bezoek aan het EK van 1992 in Zweden. Maar ondanks het feit dat ik niet zo vaak de tijd neem om een hele wedstrijd te kijken en maar zelden kijk naar al die ouwehoerprogramma’s over de sport, lees ik wel altijd het sportkatern in de krant en volg ik de ontwikkelingen bij Feyenoord ook nog steeds, zij het ‘op gepaste afstand’. Het gaat me aan het hart dat het al zo lang slecht gaat die club.

Gisteren sprak ik met een rasechte Feyenoordfan, die al vele jaren regelmatig afreist naar de Kuip om de club te steunen. Ik mag altijd graag luisteren naar zijn verhalen over de verschillende groepen supporters die de club heeft. Vaak zijn het de losgeslagen hooligans die de aandacht krijgen in de media maar ‘Het Legioen’ is uiteraard veel meer dan dat. Het aantal gepassioneerde fans die zich meestal normaal gedragen is vele malen groter dan het aantal raddraaiers.
We kwamen ook te spreken over online informatie over Feyenoord. De rasechte had eigenlijk maar één tip voor me: de website Lunatic News. Die naam doet je vermoeden dat je de inhoud van die site niet al te serieus moet nemen, maar niets is minder waar. Lunatic News wordt bijgehouden door Feyenoorders die niet alleen een hart voor de club hebben; ze zijn ook goed ingevoerd en ze nemen de moeite om alles wat zich rond de club en wedstrijden eerlijk en kritisch vast te leggen. Dat gegeven heeft er toe geleid dat de website een belangrijke informatiebron is geworden voor velen. Natuurlijk is niet alle informatie objectief, maar vaak wel objectiever dan de informatie die de media verspreiden. De ene keer krijgt Johan Derksen er op z’n Rotterdams van langs, de andere keer worden bestuurders aangepakt (en niet zonder onderbouwing: Lunatic News beschikt ook over documenten die er toe doen).
Ik vind dit mooi. Niet alleen als teletekstsupporter, maar ook als informatiespecialist. Het is goed om een beetje te onderzoeken hoe de vervlakking van de journalistiek op het web wordt afgestraft, ook in sportkringen. Ik heb me zojuist geabonneerd op de RSS-feed. Check.
@

Reageer