clear

zoeken

search

Extensie van de week: WhoWorks.At

09 mei 2011

De (Chrome-) extensie van deze week werkt nog voor geen meter. Toch zet ik WhoWorks.At in de schijnwerpers. Het concept van deze toepassing is namelijk briljant: eenmaal toegevoegd aan je browser toont WhoWorks.At in een klein scherm welke mensen uit jouw LinkedIn-netwerk werkzaam zijn bij het bedrijf waar je op dat moment de website van bekijkt. Je krijgt contacten van de eerste en tweede graad te zien, alsmede de profielen van mensen die net zijn aangenomen of juist zijn gepromoveerd. Als je wilt kun je de personen in kwestie meteen volgen op LinkedIn.

In de praktijk blijkt de extensie veel bedrijven nog niet te herkennen. Ik probeerde er een stuk of 15 maar ik ving onder meer bot op de websites van de PZC, Omroep Zeeland en de Zeeuwse Bibliotheek. Ik had wel succes op de site van gemeente Vlissingen en bij grotere bedrijven als Cap Gemini, Damen en T-Mobile. Op de site van de bibliotheek Rotterdam kreeg ik personeel van de Erasmus Universiteit in beeld.

WhoWorks.At is dus nog lang niet volwassen, maar verdient het om in de gaten gehouden te worden. De ontwikkelaar heeft LinkedIn gevraagd een API beschikbaar te stellen. Als die inderdaad wordt vrijgegeven wordt deze extensie waarschijnlijk betrouwbaarder. Het is hoe dan ook interessant dat informatie uit persoonlijke netwerken op deze manier aan informatie elders op het web wordt gekoppeld.

@

Reageer