clear

zoeken

search

Een nieuwe Middelburgse Beeldbank

19 mei 2011

Toen ik gisteren hoorde dat de Gemeente Middelburg een eigen beeldbank heeft gelanceerd was ik aanvankelijk verbaasd: “nóg een beeldbank?” Inmiddels snap ik het initiatief wel. In de Beeldbanken van de Zeeuwse Bibliotheek en het Zeeuws Archief wordt vrijwel alleen historisch materiaal ontsloten (Beeldbank Middelburg verwijst gek genoeg alleen naar het Archief) maar de gemeente krijgt ondertussen veel verzoeken voor recent beeldmateriaal, dat lees ik althans op de website van Omroep Zeeland.

Een korte verkenning leerde me dat de database nog vrij traag is, maar het mag gezegd worden: het fotomateriaal is de moeite waard. En wat nog veel belangrijker is: men heeft ervoor gekozen om de foto’s gratis beschikbaar te stellen. Wie zich registreert op de website kan de afbeeldingen in hoge resolutie downloaden. Hergebruik is ook toegestaan, mits de bron wordt vermeld. Van die mogelijkheid heb ik uiteraard meteen gebruik gemaakt, voor Middelburg Dronk, dat is tenslotte ook promotie voor de stad. De foto’s worden op die manier bovendien voorzien van een betere beschrijving.

Ik heb geen idee wat deze beeldbank heeft gekost (van de zoekfunctie op Middelburg.nl word je niet veel wijzer) maar wat zou het ook: we hebben er een open beeldbank bij, dat is het belangrijkste.

@

Reageer