clear

zoeken

search

Disqus: experimenteren met reageren

07 mei 2011

Het ‘reactieplatform’ Disqus probeerde ik vorig jaar al eens uit, maar het systeem kon me niet overtuigen. Een artikel over Disqus op ReadWriteWeb deed me besluiten het vandaag nog eens te proberen (met in mijn achterhoofd het gegeven dat Ingmar Koch het systeem ook al bijna een jaar gebruikt, wat impliceert dat hij er redelijk tevreden over is).

Disqus vervangt het reactiesysteem van Blogger. Het voordeel voor bezoekers is dat zij nu ook kunnen reageren als ze zijn ingelogd met hun Twitter-, Google- of Facebookaccount, voor mij is het voordeel dat vermeldingen op Twitter nu ook getoond worden, en dat bezoekers de bijdrage ook meteen kunnen doorsturen.

Vooralsnog is dit een experiment. Als bijvoorbeeld blijkt dat het importeren van alle oude reacties op Blogger (die zijn nu verdwenen) niet lukt, dan schakel ik Disqus weer uit. Als de site er trager door wordt zie ik ook af van het platform. Als de import wel lukt is de kans groot dat ik Disqus blijf gebruiken. Misschien verwijder ik dan ook het balkje van AddThis, onderaan de blogposts. De meerwaarde van die toepassing wordt wellicht kleiner namelijk.

Wat denk je? Een goed idee, dat Disqus?

@

3 Reacties

  1. Benoît Cicchelero schreef:

    En wat is je mening hierover na 2 maanden?
    't Lijkt mij wel een interessant, wel jammer dat er hier en daar iets hapert.
    Zoals bij de notificaties per mail : "Forbidden (403) CSRF verification failed. Request aborted."Heb je het vooraf eigenlijk vergeleken met alternatieven als : //www.intensedebate.com/ ?

  2. Hoi Benoit,

    Ik heb niets vergeleken vooraf, maar keek Disqus eerst wel een tijdje aan op andere blogs. De nadelen vind ik dat het op mobieltjes niet goed werkt, althans: binnen de mobiele variant van Blogger. Daar moet ik nu werken met een soort doorsluissysteem. De afgelopen dagen was er opeens ook een hapering in Chrome. De comments kwamen niet meer in beeld, maar dat verhielp ik met het opschonen van de Cache (en dan niet zoals gebruikelijk met Crap Cleaner, maar via de opties van Chrome zelf). Verder waren er nog een paar mensen die aangaven het oude systeem prettiger te vinden maar voor de rest niets dan lof. Links worden meteen herkend, de koppelingen met andere netwerken zijn prima en de comments zijn ook overzichtelijker. Ik houd Disqus voorlopig nog even.

  3. Chris Morton schreef:

    DISQUS sux big nuts

Reageer