clear

zoeken

search

Vier jaar Twitter

06 april 2011
 • Vanochtend liet ik me ontvallen nieuwsgierig te zijn naar een bepaalde oratie. Binnen vijf minuten kreeg ik van twee verschillende mensen de relevante links toegezonden. Ongevraagd.
 • Gisteren liet een collega uit Overijssel weten dat ze in Middelburg was. Binnen een kwartier zaten we samen aan een drankje.
 • Vorige week kwam iemand die ik nog nooit in levenden lijve had ontmoet een fles wijn bezorgen. Een bericht van mij had bijgedragen aan een dialoog met #TNT. Als voorschot op een mogelijk vervolg werd een kist mooie wijn bij hem afgeleverd.
 • Gisteren liet een Middelburgse via een DM weten op zoek te zijn naar bronnen voor een werkstuk van haar 15-jarige zoon. Binnen een half uur voorzag ik haar van een stapeltje links.
 • Gisteravond las ik dat mijn naam voorbij kwam op een Skypevergadering over erfgoed en de applicatie Spinoza.
 • Gisteravond las ik dat ik vandaag een interessant artikel in de krant kon verwachten.
 • Eergisteren kwamen we tot een nieuwe datum voor #bierblio2
Een hele kleine greep uit zomaar een paar dagen Twitter. Ik zou ook nog uitgebreid kunnen vertellen over de vele leuke links en weetjes. Over de dagelijkse sms-functie van het medium. Over de leuke dialogen, openbaar of via DM’s. Over de boeiende contacten. Over…
Ach, op 5 april 2010 tekende ik bij. Daar heb ik nu nog dagelijks plezier en profijt van. Of om met F.F. te spreken: “ik twitter tot de dokter komt”.
@

4 Reacties

 1. Michael Minneboo schreef:

  Ik ben nog steeds fan van twitter. Geniet dagelijks van de stroom berichten die daarin voorbij komt en plaats regelmatig een linkje naar een blogpost. Gecombineerd met blogs is het een mooie manier om mensen te leren kennen. Overigens heb ik geen idee hoe lang ik al op twitter zit… toch maar eens uitzoeken.

 2. Dan zitten we helemaal op een lijn Michael! Je kunt het onder meer zien op deze website, wanneer je begonnen bent.

 3. Michael Minneboo schreef:

  @Edwin: Ah, handig linkje. 14 oktober 2008 begon ik op twitter. Jij was dus een stuk eerder dan ik 🙂

 4. Tsja, maar in die eerste anderhalf jaar deed ik er verdacht weinig mee. Het duurde wel even voordat ik de meerwaarde zelf ook ervoer. Het was vooral dat die Blom er maar zo enthousiast over bleef, uhm, twitteren 🙂

Reageer