clear

zoeken

search

Videodienstverlening: de lat hoger leggen

06 april 2011

Aan het eind van dit jaar zullen de vier Zeeuwse basisbibliotheken een nieuwe gezamenlijke website presenteren. Namens BibliOosterschelde en bibliotheek Vlissingen ben ik betrokken bij de voorbereiding van die website. Omdat we aansluiten op de landelijke digitale infrastructuur liggen er al heel wat zaken vast, maar dat betekent niet dat we niet nadenken over het invoeren van nieuwe diensten. Een van die mogelijke nieuwe diensten is vraagbeantwoording/ondersteuning via videochat. Dat concept is nog verre van uitgekristalliseerd, maar het heeft onze aandacht.

Mashable verwijst vandaag naar het bovenstaande filmpje, over de videochat van het Zweedse bedrijf 3liveshop. Zo geavanceerd zal het in Zeeland vast niet worden, maar het ziet er buitengewoon fraai uit en latten mag je best hoog leggen. Bij dezen 🙂

@

4 Reacties

 1. Hoi Edwin,
  Mbt videochat kun je misschien even contact opnemen met Petra Oostrom (p.vanoosterhout@cubiss.nl).
  In Brabant zijn wij met 4 bibliotheken namelijk aan een pilot begonnen waarin 2 verschillende systemen voor beeldspraakverbindingen worden uitgetest: //www.bnbibliotheek.nl/themas/bedrijfsvoering/beleid/leefbaarheid/beeldspraakverbindingen

  Dit zou ook voor jullie misschien wel interessant kunnen zijn.

 2. Ha Jeroen,

  Dank je wel voor de tip!

 3. JoG schreef:

  Als je iets met video wilt doen heb je vast iets aan het volgende artikel (en alle reacties daarop ;-))

  – 'Online seminar tools vergeleken'

  Verder schrijft Pierre Gorissen geregeld over videotoepassingen : ICTOblog > videoconferencing.

 4. Dank voor de links Joost!

Reageer