clear

zoeken

search

Verstorende technologie niet ontkennen maar benutten

14 april 2011

Het wemelt van de onbevredigende software, hardware, gadgets, websites en widgets, op het web. Je hoeft echter ook niet veel moeite te doen om de kaf van het koren te scheiden, om juweeltjes te ontdekken. Er is namelijk ook veel moois beschikbaar. Feit is dat al dat moois de standaard bepaalt. Als je eenmaal gewend bent aan de iPhone is het vervelend om met minder genoegen te nemen. Als je gewend bent aan de compleetheid van IMDb erger je je al snel aan de onvolledigheid van andere databases. Als je al jaren gebruik maakt van de vele diensten van Google begrijp je niet waarom je op het werk bepaalde dingen niet kunt doen. De lat komt kortom, steeds hoger te liggen.

Natuurlijk is het zo dat nog lang niet alle klanten alle mogelijkheden kennen, of de middelen hebben om het nieuwste van het nieuwste aan te schaffen. Als je stelt dat er ook nog miljoenen mensen zijn die het allemaal niet bij kunnen benen heb je ook gelijk. Dat neemt niet weg dat een groot deel van je klanten de lat ook steeds hoger gaat leggen. Al heeft gelegd.

En daarom moet je altijd kijken wat er al is en wat er morgen komt, en je afvragen wat jouw organisatie daar nog in kan betekenen. Benut dan vooral wat er al is en verzin zelf een nuttige aanvulling, in plaats van een halfbakken alternatief.

@

Via

2 Reacties

  1. tiroka schreef:

    Hier ben ik het dus helemaal mee eens. Een halfbakken alternatief is gewoon kansloos en verspilling van geld.
    Ik leg zelf de lat ook (heel) hoog, en daardoor vind ik het af en toe ontzettend frustrerend dat anderen de lat niet zo hoog blijken te leggen.

  2. Het blijft een punt van aandacht inderdaad. Moet er wel bij zeggen dat het ook niet altijd realistisch is, die lat. Een collega wees me daar ook eens op, toen ik weer eens hoog zat op te geven van Google, en mopperde over onze eigen producten. Hij snapte heel goed dat ik daar verwend door was geraakt maar merkte ook terecht op dat het onmogelijk is om de lat net zo hoog te leggen als een bedrijven met vele duizenden werknemers, dat miljoenen investeert in technologie en onderzoek en ontwikkeling. Het is sowieso niet het vertrouwde domein van de bibliotheekwereld. Daar had hij natuurlijk een goed punt.

    Neemt niet weg dat je er wel een voorbeeld aan kunt nemen, en wel kunt benutten wat er zoal is.

Reageer