clear

zoeken

search

Tube+: films kijken, in plaats van downloaden

18 april 2011

Tot 2009 gebruikte ik een desktopcomputer en was het beeldscherm van de computer ook meteen mijn televisie. Dat was makkelijk, als ik een online documentaire of film wilde kijken: een kwestie van op ‘volledig scherm’ klikken in de mediaspeler, en liggen maar. Nu ik met een laptop werk is het allemaal wat omslachtiger. Daarom overweeg ik de aanschaf van zo’n andere mediaplayer, of van een HDMI-kabel. Downloaden begint nu namelijk echt uit de gratie te raken.

Vorige week bekeek ik de website Ximon.nl en constateerde dat je al best veel Nederlandse films online kunt bekijken, tegen een redelijke vergoeding. Vandaag laat TorrentFreak me kennismaken met Tube+, een website die je zou kunnen omschrijven als een kruising van een P2P- en een streamingplatform. Dutch Cowboys vertaalde de bijdrage op TorrentFreak:

Een half decennia geleden was BitTorrent de absolute koning van media distributie, maar dat is in de laatste paar jaar iets anders geworden. Cyberlockers zoals Megaupload en Hotfile zijn inmiddels net zo populair als BitTorrent en ook services die films streamen hebben flink aan populariteit gewonnen.
Tube+ combineert al het bovenstaande. De site wordt door Torrentfreak omschreven als een ‘filesharing hybride’. Ze bieden de laatste films en tvshows aan als stream voor in de webbrowser van de gebruiker en daar voegt Tube+ ook de links aan toe naar de bestanden op BitTorrent, cyberlockers en eMule. Alhoewel de site nog een beetje buggy is en er niet altijd de juiste links aangeboden worden zal het feit dat de site wordt geplugged door The Pirate Bay er wel voor zorgen dat er in een korte tijd flink wat publiek zal komen.

Ik ben benieuwd of Tube+ lang in de lucht zal blijven. Het aanbod zal velen in ieder geval een doorn in het oog zijn. Maar de site maakt gebruik van het topdomein van Montenegro, zie ik, dat zal wel helpen.

@

Reageer