clear

zoeken

search

Inside Out: de muren van de stad als expositieruimte

02 april 2011

Kun je de wereld veranderen met kunst? Kunnen portretfoto’s de publieke opinie beïnvloeden? Kunstfotograaf JR denkt van wel. Zijn TED talk inspireerde mensen van over heel de wereld om deel te nemen aan zijn project Inside Out. Joop.nl beschrijft dat project:

Kunstfotograaf JR heeft over de hele wereld mensen gefotografeerd die aan twee kanten van een lijn staan en de ander altijd op een bepaalde manier zien. Hij liet de jeugd uit de Franse voorsteden poseren zoals zij dachten dat de mensen uit de binnenstad hen zagen. De karikaturen die hieruit voortkwamen hing hij in de stad op. Hetzelfde deed hij met Israëli en Palestijnen. Sindsdien laat hij over de hele wereld mensen foto’s van zichzelf maken. Deze foto’s blaast hij op tot posters en stuurt hij terug zodat de mensen ze kunnen tentoonstellen in hun eigen gemeenschappen.

Collega Enno ziet ook kansen voor de bibliotheekgemeenschap: hoe zien de klant de bibliotheek en hoe ziet de bibliotheek de klant? Zou het niet mooi zijn om die dialoog in beeld te brengen in je stad? Je weet het pas als je het probeert.

@

Reageer