clear

zoeken

search

Extensie van de week: Super Google Reader

21 april 2011

Ondanks het feit dat er maandelijks nieuwe, oogstrelende apps worden gelanceerd waarmee je het nieuws kunt volgen, zie ik nog steeds geen reden om af te stappen van het abonnementensysteem van Google Reader. Ik verlang in de eerste plaats snelheid en volledigheid, dat mooie komt om de tweede plaats. Op de telefoon gebruik ik wel een app, namelijk Feedly, omdat die de inhoud van Google Reader wel mooier en overzichtelijker maakt, maar geen afbreuk doet aan de inhoud. Dat kun je van app als Zite of Flipboard niet zeggen.

Dat alle updates en attenderingen op één plek zijn te lezen wil echter nog niet zeggen dat er geen ergernis meer is. Er zijn nog talloze websites die hun updates slechts gedeeltelijk tonen, in de hoop dat je dan alsnog doorklikt op het bericht en de oorspronkelijke website bezoekt. Dat is al jaren zo. Die keuze wordt vaak verdedigd met het argument dat volledige feeds het mensen die content willen stelen wel heel gemakkelijk maakt. Daar valt iets voor te zeggen, maar ik vind dat die ‘dreiging’ niet opweegt tegen gebrekkige gebruiksvriendelijkheid. Voor mij persoonlijk geldt dat ik dan meestal gewoon helemaal niet doorklik of -lees. Aan nieuws geen gebrek, immers. Maar ik moet ook toegeven: het irriteert me soms wel. Als ik geïnteresseerd een berichtje zit te lezen baal ik net zo goed als ik door- als weg moet klikken.

Daarom ben ik zeer in den nopjens met de tip van LifeHacker:  de Chrome-extensie Super Google Reader. Als je die extensie toevoegt aan je browser krijgen de instellingen van Google Reader automatisch het extra tabblad ‘Super’ en worden alle feeds voortaan volledig weergegeven. Je kunt het zelfs zo instellen dat de bewuste pagina helemaal wordt geladen, maar dan duurt het uiteraard wel iets langer voordat alle content in beeld komt. Ik klik in voorkomende gevallen dan liever op het knopje ‘link’, die nu boven elke afzonderlijke feed wordt getoond.

@

2 Reacties

  1. gjb schreef:

    Hey Edwin, thnx voor de tip. Ook ik gebruik nog steeds google reader, ook op de android en op de ipad. Alle apps die ik tot nu toe geprobeerd heb, vertragen en voegen te weinig toe.

  2. Graag gedaan!

    Dat vertragen blijft wel een factor ja, maar bij Feedly kan ik dat goed hebben. Die is toch vrij compleet.

    Enjoy!

Reageer