clear

zoeken

search

De stippen van Wim: de complexheid van de bibliotheekwereld

18 april 2011

Had ik al eens gezegd dat de bibliotheekwereld een uiterst complexe wereld is? Dat doe ik voor de zekerheid dan nog maar eens. Als je nu eens wilt weten hoe complex precies, raad ik je aan om eens op het gemakje nieuwsbrief nummer 4, 2011, van Wim Keizer te lezen. Als buitenstaander raak je door alle afkortingen en vaktermen wellicht een beetje de draad kwijt maar als je doorleest leer je veel. Over dingen die we niet kunnen weten en over dingen die we niet mogen weten. Over zaken die (nog) niet duidelijk zijn of nog nooit duidelijk zijn geweest. Het verhaal van de bibliotheek is aan de voorkant zo eenvoudig, maar aan de achterkant? Ronduit ingewikkeld, en niet alleen op bestuurlijk vlak.

@

Reageer