clear

zoeken

search

De speerpuntenbrief van Fred Teeven

12 april 2011

Toen ik de speerpuntenbrief 20©20 van Fred Teeven probeerde te lezen merkte ik dat mijn aandacht na iedere alinea verder wegzakte. Dat heb ik dus maar opgegeven. Aan de inhoud ervan wil ik echter niet voorbij gaan, daarom schakel ik over naar Arnoud Engelfriet en Bits Of Freedom. Een downloadverbod. Internetfilters. De toegang tot persconferenties ontzeggen. We glijden af, met zulke lieden aan het roer.

Ik blijf erbij dat een vorm van mediabelasting de enige oplossing is. Het is immers niet zo dat gebruikers de mediamakers niets gunnen; het gaat er om dat er altijd alternatieven zullen zijn en dat er onnodig veel betaald moet worden aan intermediairs die dat helemaal niet verdienen. Het gaat om privacy en vrij internet. Het gaat om de kracht van netwerken.

De brief constateert terecht dat downloaden in rap tempo plaatsmaakt voor streaming. Waar de brief niet op ingaat is het feit dat particulieren inmiddels beschikken over zoveel opslagcapaciteit dat ook streaming vaak niet eens meer nodig is. Plug de harde schijf van je vriendjes en vriendinnetjes even in je apparaat, en je hebt weer genoeg media voor een jaar of drie, binnen een minuut of tien.

Nog maar eens: ‘het systeem’ voerde en voert een achterhoedegevecht.

Gerelateerd:
De strijd van stichting Brein
Hadopi, ebooks en piraterij
Buma zuigt
De nuance voorbij: sensatie en eenzijdigheid in de media
Het kan altijd gekker: de Bond van Wetsovertreders

@

Reageer