clear

zoeken

search

De blogs die ik lees: de Top 10 van maart 2011

03 april 2011

Tot drie maanden geleden las ik al mijn nieuwsfeeds dagelijks in Netvibes maar mijn ontevredenheid over de performance van die site deed me uiteindelijk overstappen naar Google Reader. Aanvankelijk gebruikte ik dat programma met enige tegenzin maar inmiddels beschouw ik mezelf als een tevreden gebruiker, zeker sinds ik Google Reader gebruik in combinatie met de geweldige app Feedly. Ook op de iPhone is nieuws ‘consumeren’ nu een pretje.

Een aardige bijkomstigheid van Google Reader zijn de Trends (persoonlijke statistieken): die geven je inzicht in je abonnementen en je leesgedrag. Zo leer ik dat ik het aantal abonnementen op feeds heb teruggebracht tot 299 en dat ik in maart 11.562 items heb geopend (er staat ‘gelezen’, maar dat klopt lang niet altijd). Op 605 items klikte ik door. Zelf vind ik het vooral interessant om te zien wat ik de afgelopen maand zoals las. De top tien:

 • Hacker News
 • This isn’t happiness
 • Libraryland
 • Boing Boing
 • Booklover
 • Biblioblogs.nl
 • Neatorama
 • Engadget
 • The Next Web
 • Lost At E Minor
De lijst lijkt aardig te kloppen. Hacker News plaatst dagelijks belachelijk veel item op de site, maar feitelijk zijn dat slechts links. Ik klik maar op een kwart door. Nummer 2, 3 en 5 zijn Tumblr-blogs, die dagelijks volgejekkerd worden met prachtige afbeeldingen. Die scan ik graag, met Feedly. Boing Boing blijft ook een favoriet en uiteraard scan ik ook nog steeds een groot deel van de bijdragen in biblioland. Die sectie is beter te behappen dan ooit tevoren.

Al met al veel kunst en tech, de afgelopen 30 dagen. Iets zegt me dat het komende maand anders zal zijn.

@

2 Reacties

 1. Festina Lente schreef:

  Wow! Zoveel lees ik in een jaar nog niet!….

 2. Nou, bij de meeste bronnen is het vooral scannen, en bij die tumblrblogs zijn het vaak alleen plaatjes. De cijfers zijn dus wel bedrieglijk. Maar ik scan best veel toch…en als het me dan echt interesseert lees ik het wel aandachtig, en verwerk ik het soms tot een postje ofzo.

Reageer