clear

zoeken

search

Visual Editions: andere boeken anders gepresenteerd

03 maart 2011

Kun je ook te ver gaan in het experimenteren met boeken? Dat mag iedereen voor zichzelf bepalen. Maar over die site van Visual Editions zijn we het wel eens toch? Die is toch gewoon verschrikkelijk? Of wacht…laat ik me nu gewoon misleiden door het kleurgebruik? Zijn die microsites bij boeken eigenlijk niet gewoon geniaal? Check die ene maar eens. Of die andere.

Toch wel een soort van apart.

@

2 Reacties

  1. Ingmar schreef:

    Die Tristam Shandy is wel heel mooi. Het bijzondere van dat boek is natuurlijk ook dat het al 250 jaar oud is en dat Sterne toen al de vormgeving in het verhaal incorporeerde: zwarte pagina's, een kruis, tekeningetjes. Zie bijvoorbeeld hier.
    Het probleem met Tree of Codes vond ik dat het boek door de vormgeving fysiek onleesbaar werd. Maar als vorm en 'beeld' van gemis is het heel geslaagd.

  2. Mooie aanvulling Ingmar. Krijg het gevoel dat het meer een soort verzamelobjecten worden, op deze manier, maar ach: curiosa hebben ook zo hun charmes. Het is in ieder geval weer eens iets anders.

Reageer