clear

zoeken

search

Te gast bij Bibliotheek A tot Z

07 maart 2011

Vanochtend was ik, op uitnodiging van Remko Jas en Bart van Aanholt, te gast bij de Bibliotheek A tot Z (Alblasserdam, Dordrecht, Ridderkerk, Zwijndrecht). Ik was daar -ik zou bijna zeggen uiteraard– niet in levenden lijve aanwezig, maar op een groot videoscherm, via Skype.

Ik vind het interessant om te merken dat organisaties het tot ongeveer twee jaar geleden vaak niet zagen zitten om sessies via videochat te organiseren, maar nu steeds vaker wel. Mensen gaan het normaler vinden en, als ik de reacties mag geloven (ik kreeg zojuist een positieve dankmail van Remko), ook steeds leuker. Ik kan daar blij van worden. Voor mij is het een perfecte tussenoplossing. Ten eerste omdat het me veel (reis-)tijd bespaart, ten tweede omdat ik grote bijeenkomsten nu eenmaal mijd, als ik er niet toe gedwongen word.

De sessie van vanochtend wemelde van de vragen, ik heb er misschien wel 30 beantwoord. Het geheel kreeg nog een verrassende wending. Mensen die dat wilden mochten naar de camera komen om een persoonlijke vraag te stellen. Dat bracht hier aan mijn werktafel gewoon een beetje de sfeer van een dokterconsult, maar dan op gebied van sociale media, privacy en bibliotheekvernieuwing. Erg geinig. Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar.

@

Foto: Rob Coers

4 Reacties

  1. Karin schreef:

    Hallo Edwin
    Ik was een van die dames die in de zaal in Dordrecht zaten. Het was een leuke ochtend en grappig om een keer te zien hoe het skypen in zijn werk gaat. Je blog is sinds ik met 23 dingen begonnen ben, aangenaam leesvoer. Bedankt hiervoor en dat er nog maar vele blogs mogen volgen.
    Karin Lejeune

  2. Hoi Karin,

    Leuk dat je hier nog even reageert en dat het je is bevallen! Wat het bloggen betreft: ik zal mijn best doen 🙂

    Fijne avond nog!

  3. Remko Jas schreef:

    Het was een hele leuke ochtend, Edwin. Iedereen was enthousiast. Kwestie van de juiste man en het juiste medium. Kon niet beter!

  4. Dank je wel Remko. Dat is fijn om te lezen. Deze blogpost leidde overigens ook weer tot een e-mail, met daarin de vraag of ik dit mogelijk ook voor een andere organisatie wil doen. Leuk hoe de dingen gaan soms!

Reageer