clear

zoeken

search

Statistieken Middelburg Dronk

21 maart 2011

Het einde van het web der bestemmingen mag dan nabij zijn; het blijft interessant om te zien hoeveel mensen een website daadwerkelijk bezoeken en wat ze daar vervolgens doen, en hoe.

De website Middelburg Dronk is nog volop in ontwikkeling, zowel voor wat betreft vorm als inhoud, maar laat toch al bemoedigende cijfers zien. In de periode 18 februari-20 maart gebeurde er volgens Google Analytics het volgende:

  • Er waren 5007 bezoekers, waarvan 2727 unieke
  • Die bekeken gezamenlijk 77.146 pagina’s
  • Zij bekeken gemiddeld 15,4 pagina’s per bezoek
  • Zij bleven gemiddeld 7,5 minuten op de website
  • 65 % van de bezoekers bleef op de site, na het aanklikken ervan
Je zou kunnen stellen dat het aantal maandelijkse bezoekers nog vrij klein is, maar we hebben hier natuurlijk wel te maken met een niche binnen een niche (drinken in Middelburg). Ik vind het zelf vooral positief dat mensen relatief lang op de website verblijven en meerdere pagina’s bekijken.
De piek hebben we uiteraard te danken aan het mooie artikel in de PZC. Dat artikel genereerde ook weer de nodige mails met input, alsmede mappen vol beeldmateriaal.
Reden genoeg om verder te gaan. Aan de kroegentocht en de natte inloopmiddagen zijn we nog niet eens toegekomen. Aan het verder graven in bibliotheek en archief ook nog niet. Ondertussen werkt Thomas wel aan een mooiere interface van de website en kunnen we de mogelijkheid niet uitsluiten dat er zelfs een mobiele app komt. Way to go!
@

Reageer