clear

zoeken

search

Nog geen Zite voor mij

10 maart 2011

Vorig jaar augustus meende ik een heuse killer-app te herkennen in Flipboard. Deze toepassing zou de wereld van informatieconsumptie op z’n grondvesten doen gaan schudden. Dacht ik. In december kwam ik terug van dat idee. Presentatie en navigatie vond ik nog steeds indrukwekkend maar ik miste te veel. Flipboard toont slechts een beperkt deel van de feeds en tweets die je volgt in respectievelijk Google Reader en Twitter.

Nu is er weinig mis met filteren (Twitter is immers als een kroeg, of als een rivier waar je af en toe visjes uit tikt) maar ik bepaal graag zelf wat ik wel en niet lees. Die controle geef ik alleen uit handen als ik zeker weet dat de software dezelfde keuzes maakt als ik. Daar is, in het geval van Flipboard, nog geen sprake van. Bovendien is het ook nog eens zo dat je de informatie niet makkelijk kunt delen vanuit de toepassing. Voor mij reden genoeg om Flipboard niet of nauwelijks te gebruiken. De gisteren gelanceerde tweede versie brengt daar geen verandering in.

Deze week verscheen er een concurrent op het toneel: Zite. Die app doet in grote lijnen hetzelfde als Flipboard, met dit verschil dat Zite je het delen van informatie wel makkelijk maakt en leert van je leesgedrag bovendien. Dat maakte me nieuwsgierig. Vannacht installeerde ik deze nieuwkomer.

Mijn eerste indruk is dat ook Zite informatie ‘bloedmooi’ maakt en inderdaad goede koppelingen heeft met sociale media, maar de app is retetraag en toont nog minder gepersonaliseerde informatie dan Flipboard. Het importeren van mijn Twitter- en Readeraccounts veranderde niets aan het beperkte informatieaanbod. Een uurtje of 8 later is daar nog geen verandering in gekomen. Ergo: “interessant, maar gaat u verder.”

Nog even geen Zite voor mij. Ik hoor het graag, als dat een inschattingsfout blijkt te zijn.

@

Reageer