clear

zoeken

search

iOverheid

16 maart 2011

‘Overheid verstrikt in web van netwerken’ luidde gisteren de kop van een artikel in Trouw. Een citaat:

De laatste jaren richt de overheid zich meer op controle en zorg, in plaats van alleen dienstverlening. Voorbeelden zijn het elektronisch kinddossier, internationale uitwisseling van passagiersgegevens en vingerafdrukken in het paspoort, waarbij gegevens van burgers worden gedeeld en aan elkaar gekoppeld om er zo ‘efficiĆ«nt’ mogelijk gebruik van te maken. De overheid beseft onvoldoende wat de negatieve gevolgen kunnen zijn van deze koppelingen, stelt de raad in het rapport iOverheid. Te veel wordt gedacht in termen van effectiviteit en efficiĆ«ntie, wat ten koste gaat van de privacy en transparantie. 

De bijbehorende documenten zijn te vinden op de website van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Dat zijn echter geen documenten die heerlijk vlot weglezen. Daarom, als je iets visueler bent ingesteld, kun je ook je toevlucht nemen tot de presentatie op www.ioverheid.nu of tot het kanaal van WRR, op YouTube.

@

Reageer