clear

zoeken

search

Huid: een verhaal gepubliceerd op de huid van 2095 vrijwilligers

26 maart 2011

Skin is een opmerkelijk project. Auteur Shelley Jackson schrijft een kort verhaal, dat bestaat uit 2095 woorden. Die woorden worden getatoeëerd op de huid van 2095 verschillende mensen. 1875 mensen hebben hun medewerking al toegezegd.

Jackson beschouwt de deelnemers zelf als de woorden:

From this time on, participants will be known as “words”. They are not understood as carriers or agents of the words they bear, but as their embodiments. As a result, injuries to the printed text, such as dermabrasion, laser surgery, tattoo cover work or the loss of body parts, will not be considered to alter the work. Only the death of words effaces them from the text. As words die the story will change; when the last word dies the story will also have died. The author will make every effort to attend the funerals of her words.

Het lijkt me wel een uitdaging, om dit korte verhaal in z’n geheel te lezen.

Gerelateerd:
De Pelle Humana: Boeken gebonden in mensenhuid
Literaire tatoeages
Daar sta je niet dagelijks bij stil: tatoeages en copyright

@

Reageer