clear

zoeken

search

Een listig rapport over piraterij

15 maart 2011

Listig. Je publiceert een rapport over piraterij. Voor mensen uit landen met hoge inkomens reken je daar 8 dollar voor, mensen uit andere landen krijgen het gratis. Tegen piraatjes zeg je vervolgens: “For those who must have it for free anyway, you probably know where to look.” Alleraardigst.

Belangrijker zijn de bevindingen van het rapport, die bevestigen zo lekker zo lekker wat ik altijd al graag wilde geloven. Het komt je tunnelvisie goed uit, als je kunt reppen over 35 onderzoekers die…enfin, laat ik me maar gewoon beperken tot de samenvatting van Ars Technica:

A major new report from a consortium of academic researchers concludes that media piracy can’t be stopped through “three strikes” Internet disconnections, Web censorship, more police powers, higher statutory damages, or tougher criminal penalties. That’s because the piracy of movies, music, video games, and software is “better described as a global pricing problem.” And the only way to solve it is by changing the price.

Apps van 79 cent of 1 euro 59. Die willen we. Maar dan kopen we er ook meteen heel veel. Met miljoenen tegelijk bovendien. Capice, ouwe geldpiraat?

Gerelateerd:
De strijd van stichting Brein, de oscars van the Pirate Bay en het boek van John Logie
Hadopi, ebooks en piraterij
Gelezen: Remix, of: copyright als achterhaald concept

@

Afbeelding

Reageer