clear

zoeken

search

Digitale bibliotheken: hoe Gallica aan de weg timmert

31 maart 2011

Het is bijna twee jaar geleden dat ik Gallica, de digitale bibliotheek van Frankrijk, voor het laatst bezocht. Toen kreeg die website van mij nog het nadeel van de twijfel, vandaag krijgt Gallica een pluim. Waarom nu wel en toen niet? Die enorme collectie is immers alleen nog maar groter geworden? Dat kan best zijn, maar er is nogal wat verbeterd.

Behalve een opgeruimde en overzichtelijke startpagina maakt Gallica namelijk goed gebruik van sociale media. Die krijgen niet alleen een prominente plek op de homepage; ze worden ook echt gekoppeld aan de collectie. Je kunt delen en insluiten dat het een lust is. Op het verfrissende en actieve blog lees ik dat je content zelfs in een handomdraai aan Facebook toe kunt voegen.

Bekijk de site (ook in het Engels) en je weet wat ik bedoel. Ze zijn gewoon goed bezig, die Franse collega’s.

Gerelateerd:
Des Bibliothèques 2.0: bibliotheken en biblioblogosfeer van Frankrijk
Opmerkelijk: ook Frankrijk zwicht voor Google Books

@

Reageer