clear

zoeken

search

Digitale Bibliotheek van het Jaar 2011

03 maart 2011

Wat is de momenteel de beste Nederlandse Digitale Bibliotheek? Over die vraag ga ik de komende dagen eens goed nadenken. Op 31 maart wordt tijdens het congres DB Update 2011 namelijk voor de tweede maal de award Digitale Bibliotheek van het Jaar uitgereikt…en ik mag, als lid van de vakjury, ook een bibliotheek voordragen. Wat zijn de beoordelingscriteria? Ik citeer van de site van Essentials Media:

Deze award – een initiatief van het tijdschrift Digitale Bibliotheek – wordt toegekend aan die (openbare, wetenschappelijke, bedrijfs)bibliotheek in Nederland waar analoge en digitale bronnen integraal beschikbaar zijn én advies gegeven wordt bij het samenhangend gebruik daarvan – onafhankelijk van tijd en plaats.
Er is dit jaar een vakprijs – toegekend door de vakjury – en een publieksprijs. Aarzel niet, kijk nog eens goed naar de digitale bibliotheken die u kent, en bedenk welke bibliotheek de Award verdient. U kunt uw nominatie uitbrengen via de website. De hashtag op Twitter is #db2011

Vorig jaar won de bibliotheek van het Vredepaleis. Die bibliotheek had ik volgens mij zelf ook genomineerd. Maar welke zal het dit jaar worden? Ik heb eerlijk gezegd nog geen flauw idee. De bibliotheekorganisaties waar ik zelf voor werk kan ik in ieder geval niet voordragen.

Heb jij nog goede suggesties? Steekt er wat jou betreft een bibliotheek met kop en schouders bovenuit? Laat je dan horen!

@

Reageer