clear

zoeken

search

Bestellen bij Dell of: de wonderlijke reis van een laptop uit China

22 maart 2011

Jeff Jarvis, die beroemd werd met zijn Dell Hell. Tom Hanks die acteerde in de film Cast Away. Die gast die afgelopen weekend ergens blogde dat een pakketje dat een vent uit dezelfde stad had verstuurd een reis over de hele wereld had gemaakt. Dat zijn de dingen waar ik aan moet denken als ik denk aan mijn eerste kennismaking met Dell (en koeriersbedrijf UPS).

Op 10 maart bestelde ik een laptop bij Dell, het bedrijf dat ooit groot werd omdat het de tussenhandel had uitgeschakeld. De 18e kreeg ik bericht dat de laptop verzonden was. Het pakketje zou vandaag tussen 08.00 uur en 17.00 uur worden afgeleverd. En nee, over een specifieker tijdstip kon niet onderhandeld worden.

Geen pakketje vandaag uiteraard. We hadden dus voor de kat z’n…gezorgd dat er de hele dag iemand thuis was.

Of er gebeld kon worden? Uhm, neuh: geen telefoonnummer in de bevestigingsmail, maar wel een link naar de website met ‘traceergegegeven van UPS’. Ook leuk.

En daar zien dat het pakket zich in Mumbai, India bevindt. Woooot? En dat na een reis vanaf 18 maart: Fabriek, Shanghai, Keulen, Shanghai, Narita (Japan), Shenzhen, Don Muang (Thailand), Mumbai, Keulen, Mumbai en weer twee keer Keulen.

Wtf? Was de laptop radio-actief besmet? Wat betekent die kreet ‘laat vliegtuig’? Waarom vliegt iedereen zomaar de hele tijd heen en weer met mijn laptopje? Zijn ze nu helemaal gek geworden? De wereld is raar!

De eerste kennismaking met Dell? -1. Of -2, eigenlijk. Ten opzichte van Medion dan, he?

@

10 Reacties

  1. wereldvansofie schreef:

    Ik ga geloof ik toch maar de MM 😉

  2. Ineke schreef:

    Frustrerend!
    Zelf heb ik gelukkig heel andere ervaringen met Dell.
    Binnen een week na bestelling kon ik thuis al genieten van mijn vers in elkaar gebakken laptop. En dat niet 1x, maar 4x (tsja, als je familie je eenmaal weet te vinden…)

    Suc6!

  3. Jerolimo schreef:

    'K Had vorige week m'n nieuwe laptop om 21.00 uur besteld en de volgende dag om 13.00 uur werd ie al geleverd, na wat inregelen draaide ie om 15.00 uur zoals ik dat wilde. (Een Asus bij Dunnet)
    Yes, we can 😉

  4. @Cis: haha, zo zie je maar.

    @Ineke: ik vermoed ook wel dat het een uitzondering is, waarschijnlijk iets met inklaren o.i.d., dat alles vervolgens in de war gooit. Wat ik dan alleen niet goed snap is dat de lading dan steeds wordt teruggevlogen. Logistiekerwijs zit daar iets onlogisch in 🙂

    @Jeroen: die hadden ze dan vast op voorraad. Wel zo prettig! Bevalt 'ie goed ook?

  5. kwek schreef:

    Ugh! UPS. Daar laat ik het bij.

  6. Helder, Kwek 🙂

  7. Daan schreef:

    Keulen? Volgende keer haal ik de laptop daar wel even voor je op…

  8. Dank Daan 🙂

  9. Josje schreef:

    Geluk … mijn nieuwe Dell werd een uurtje geleden door UPS bezorgd – op de aangekondigde dag, waarvoor ik thuis bleef!
    Sterkte, Edwin! Josje

  10. @Josje: een dag later ontving ik 'm alsnog, tegen het middaguur. Het zal wel gewoon een kink in de transportkabel zijn geweest. Maar de vraag waarom er zo veel locaties worden aangedaan intrigeert me wel.

    Voor de rest overigens zeer tevreden met de laptop. Jij ook?

Reageer