clear

zoeken

search

App van de week: Twitter 3.3

06 maart 2011

Twittelator, Twitterific, Tweetdeck, Echofon: ik heb de nodige Twitterapplicaties uit de Appstore een kans gegeven, maar toch pak ik steeds weer terug naar de app van Twitter zelf. Gewoon, omdat ik die het lekkerst vind werken, ondanks een aantal beperkingen.

Afgelopen donderdag lanceerde Twitter versie 3.3 van de app. De nieuwe functionaliteiten worden -uiteraard- ook besproken op iPhoneclub.nl. Oplettende lezers zien/zagen in de reacties daar (of op Twitter) dat er veel kritiek is op een zwarte balk (‘Quickbar’) met ‘trending topics’, die nu bovenaan je tijdlijn verschijnt. Ook ik zit niet op die balk te wachten, maar vind het de moeite van een ‘jailbreak‘ niet waard. Je ziet de balk alleen even als je helemaal naar boven scrollt namelijk.

Dat gezegd hebbende constateer ik dus gewoon dat versie 3.3 een verbeterde versie is, en maak ik er meteen de app van de week van. Waarom ook niet?

Gerelateerd:
Mijn favoriete iPhone Apps
Eindelijk: berichtattendering in Twitter voor iPhone
Modern verdienen: Twitter koopt Tweetie en maakt het gratis
De iPhone jailbreaken: toch nog maar even niet

@

4 Reacties

  1. BirdBlok schreef:

    Dank voor de tip, wederom.
    Ga hem ook meteen downloaden!
    Benieuwd,
    M

  2. @Maringe: ik las net dat er zoveel klachten over die balk kwamen dat Twitter alweer een nieuwe versie heeft ingediend bij Apple. Als die wordt goedgekeurd kun je de bewuste balk straks gewoon uitzetten.

  3. Sinds enige tijd is HootSuite ook beschikbaar als gratis app voor iPhone en iPad. Ik heb de apps meteen geïnstalleerd. Hoewel ik teleurgesteld was toen HootSuite de gratis service ging minimaliseren (slechts 5 twitteraccounts ipv een heleboel), vind ik het toch nog steeds de beste met de meeste mogelijkheden. De apps voor iPhone en iPad zien er prima en overzichtelijk uit en doen alles wat ik vind dat ze moeten doen. Als tweede beste vind ik TweetDeck, hoewel die minder overzichtelijk gepresenteerd wordt, maar wel de mogelijkheid heeft om tweets te scheduelen. Ik gebruik ze allebei omdat HootSuite maar 5 accounts toestaat. De rest manage ik viaTweetDeck.

  4. @Anneke: HootSuite heb ik geloof ik nog niet geprobeerd. Zal ik ook eens een kans geven, als de anderen een keer falen. Een enkele keer gebeurt dat. Laten we maar blij zijn dat er keuze genoeg is, in ieder geval 🙂

Reageer