clear

zoeken

search

Zeelandnet: 44,7 % bezoekt bieb nog wel, 55,3 % niet

17 februari 2011

Op de vraag van eergisteren, “Bezoek jij de bieb nog wel eens?”, antwoordden tot nu toe 81 mensen: 64 % zei ja, 36 % zei nee.
Het mini-onderzoek werd een stuk representatiever toen Zeelandnet de vraag ook stelde, maar dan met drie antwoordmogelijkheden: “ja, regelmatig”, “ja, zo nu en dan” en “nee, nooit”. Daar reageerden maar liefst 12.489 bezoekers:

 • 23,6 % zegt de bibliotheek regelmatig te bezoeken
 • 21,1 % gaf aan zo nu en dan te gaan
 • 55,3 % zegt nooit te gaan
Nogmaals: je kunt hier niet al te veel uit concluderen, maar het is wel aardig om zo nu en dan een indicatie te krijgen, buiten onderzoeken onder bibliotheekleden om. En 44,7 % van de respondenten dat de bibliotheek nog bezoekt? Dat is gewoon een bemoedigend percentage, lijkt me. Die groep kunnen we dan zelf weer eens vragen wat de belangrijkste redenen zijn om de bibliotheek te bezoeken.
@

9 Reacties

 1. Ruud Jobse schreef:

  Zou mooi zijn om te weten wat de gemiddelde leeftijd is van de zeelandnet homepage bezoeker; volgens mijn ervaring veelal > 50

 2. Dat is ook nog een goede vraag ja. Heb het wel eens gehad met de webmaster, over de uistekende bezoekersaantallen van de website. Hij wist in ieder geval te melden dat een grote groep oudere abonnees de pagina als homepage ingesteld hebben gekregen en dat ook gewoon zo hebben gehouden, na de installatie. Maar het is allemaal gissen, daarom is het ook echt niet meer dan een indicatie.

 3. Ruud Jobse schreef:

  Ik heb zelf 1 jaar als content manager, samen met de webmasters, de poll op de homepage gedaan ; elke dag weer leuk om te doen.

 4. Joh! Wist niet dat je ooit ook bij Zeelandnet werkte. Grappig!

 5. Kreeg net het profiel van de doelgroep van Zeelandnet door. Gemiddelde leeftijd van de bezoekers is 46. Valt dus ook mee!

 6. Enno schreef:

  Edwin, volgens een poll van de PZC van gisteren moet de bieb voor 86% (ca. 450 deelnemers) blijven. Er is dus blijkbaar nog altijd een aardige groep supporters die er nooit gebruik van maakt.

 7. @Enno: dank! Die was me ontgaan.

 8. Nel P. schreef:

  Ik vind het al een enorme opsteker dat er zó veel mensen reageren op deze poll en de uitkomst is verrassend bemoedigend.
  En wat nou meesmuilend doen over de leeftijd van de bezoekers, en dat 46 jaar 'meevalt'..

 9. @Nel: dat was niet meesmuilend bedoeld hoor, kom zelf ook in de buurt van die contreien, zo zachtjes aan. Punt is dat je zou kunnen stellen dat het toch vooral senioren zijn, die bibliotheken een warm hart toedragen, maar dat dat niet helemaal blijkt te kloppen.

Reageer